01.02.2020., Sibenik - Medicinska maska za lice. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatski zavod za javno zdravstvo ne preporučuje maske zdravim osobama

Hrvatska pošta od jučer je uvela obavezu da svaki građanin prilikom ulaska u poštu mora nositi zaštitnu masku, a one koji je nemaju ne puštaju unutra.

Krunoslav Capak, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekao je da se zdravim osobama ne preporučuje nositi masku. Istovremeno Alemka Markotić, direktorica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, jednom na presici stožera nosi masku, drugi put ne, piše Index.hr.

Zašto članovi stožera nekad nose maske, nekad ne

Novinari su je pitali zašto je prije nosila, poslije ne, pa je rekla kako je proteklih dana iz predostrožnosti nosila masku jer je kao alergičar imala određene simptome pa je ipak, iako to nisu bili klasični simptomi bolesti COVID-19, nosila masku kako bi zaštitila druge jer je u doticaju s mnogim ljudima.

Zbog konfuzije koja nastaje kod građana, a i zbog činjenice da neke trgovine ili poslovnice poput pošte traže od građana da nose maske ako žele ući, iz stožera su dodatno pojasnili ko sve treba nositi maske.

“Ovo što se traži kod ljudi da nose maske to nema smisla, kod onih koji imaju neke simptome dobro je da nose masku jer neće prenijeti nikakvu bolest, ali nije nužno, nismo dali preporuke da svi nose maske i mislimo da takve preporuke nisu potrebne”, kazao je danas Capak, piše Index.hr.


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.