Vanredna sjednica Vlade TK

Na vanrednoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o odobravanju sredstava sa pozicije Tekuća rezerva u iznosu od 220.000,00 KM Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak zbog povećanog broja korisnika jednokratnih novčanih pomoći.

Da bi se centrima za socijalni rad sa područja Tuzlanskog kantona omogućilo odobravanje jednokratnih novčanih pomoći radnicima firmi koje žele napustiti Bosnu i Hercegovinu bilo je neophodno donijeti Odluku o izmjenama i dopunama Programa raspodjele sredstava privremenih, jednokratnih i drugih novčanih pomoći za 2014. godinu pa je Vlada TK dala saglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Programa raspodjele sredstava privremenih, jednokratnih i drugih novčanih pomoći Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak.

Vlada je također dala saglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Programa raspodjele sredstava za materijalno zbrinjavanje lica u stanju socijalne potrebe za 2014. godinu Ministartsva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.

Putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona i Centara za socijalni rad sa područja TK bit će isplaćena jednokratna socijalna novčana pomoć u iznosu od 220,00 KM po radniku. Riječ je o maksimalnom iznosu koji je dozvoljen po važećim propisima. Ostatak iznosa do 400,00 KM, koliki je bio zahtjev radnika, bit će obezbijeđen putem trgovačkog lanca „Bingo“ gdje će svaki od radnika moći kupiti namirnice u iznosu od 180,00 KM.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*