Gradonačelnik Banja Luke: Šatorski karatin za nesavjesne, ukida se javni gradski prijevoz

Za osobe koje prekrše mjere samoizolacije u Banjoj Luci u vrijeme epidemije koronavirusa bit će formiran šatorski smještaj na lokaciji Rakovačkih bara, a od četvrtka se ukida i gradski javni saobraćaj – najavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

-Ako je nekome komoditet kuće lako zamjeniti smještajem u šatorskom naselju, onda ‘dobro došao’ – rekao je Radojičić i dodao da se te mjere preduzimaju kako neodgovorni ne bi ugrožavali druge osobe.

-Od četvrtka se ukida gradski javni prijevoz te uvodi jedan vrlo redukovani oblim prijevoza za osobe koje imaju obavezu putovanja na posao, prvenstveno za zdravstvene radnike, dio policije, administracije i neke druge djelatnosti i za njih će biti besplatan – rekao je Radojičić i dodao da se time smanjuje mogućnost prijenosa koronavirusa s čovjeka na čovjeka.

Precizirao je da je od prošle sjednice Štaba za vanredne situacije u ovom gradu potvrđeno šest novozaraženih virusom korona i sada ih je ukupno 71 u Banjoj Luci.

-Generalna ocjena je da smo dosadašnjim mjerama svi uspjeli držati situaciju pod kontrolom i da se još uvijek uspijevaju da identifikuju i klasteri i osobe koje su u vezi s oboljelim – rekao je Radojičić.

On je, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Banja Luka, rekao da postoji određena bojazan za naredne sedmice, jer je veliki broj građana ušao u BiH iz zemalja gdje se ova epidemija i dalje širi te da neodgovorni svojim kretanjem povećaju broj oboljelih.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*