Dinamovi igrači odbili smanjenje plata, klub objavio neobično saopštenje

Hrvatski nogometni prvak Dinamo zbog pandemije koronavirusa odlučio je smanjiti plate igračima, stručnom štabu i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjeseci. Međutim, čini se kako su igrači to odbili. Prema posljednjim informacijama igrači su odbili potpisati odluku kluba o smanjenju primanja.

Dokazuje to i saopštenje koje je klub objavio danas i u kojem se zagrebački klub zahvaljuju zaposlenicima kluba, B ekipi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plata u periodu do 30. septembra 2020. godine. Klub se zahvalio svima osim prvom timu.

“Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba. Ova odluka koju nije bilo lako donijeti. Nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i pandemije koronavirusom te u trenucima kada su nogomet i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu”, poručili su iz kluba.

Dinamo je jučer donio odluku po kojoj igrači i treneri ostaju bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima, dok će se trećina primanja isplatit u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo.

“Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebice na sport i nogomet kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu. Da bismo u tome uspjeli, svi faktori kluba moraju podnijeti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi,” objavili su iz Dinama.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.