MOK traži novi termin za odgođene Olimpijske igre

Međunarodni olimpijski odbor (MOK) surađuje s drugim svjetskim sportskim organizacijama da se odredi novi datum za odgođene OI Tokio i to negdje u julu  ili augustu sljedeće godine te se svi nadaju da će novi termin biti poznat za mjesec dana, piše u četvrtak japanski list “Yomiuri”, prenosi Hina.

John Coates, šef koordinacijskog povjerenstva za Tokio u MOK-u izjavio je za Yomiuri da igre trebaju biti održane između grand slam turnira Wimbledona, koji se održava od sredine do kraja jula, i U.S. Opena koji starta krajem augusta. 

– Želimo više-manje finalizirati datume u sljedeća četiri tjedna –  izjavio je Coates.

Coates, koji je ujedno i predsjednik Australskog olimpijskog komiteta  (AOC), navodi kako smještanje olimpijskih Igara u ljeto ovisi o izbjegavanju poklapanja sa svjetskim prvenstvom u plivanju (16. jula do 1. augusta) i atletskog SP (od 6. do 15. augusta).

Predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastian Coe je jučer izjavio da se atletsko SP može prebaciti i na 2022. godinu ako bude potrebno. 

U četvrtak je organizacijski komitet  OI Tokio 2020 osnovao radnu skupinu koja će se baviti pitanjima vezanima za odgodu, poput novih datuma. 

Za sada se nije razgovaralo o točno određenim terminima, ali datum treba biti odlučen što prije, izjavio je jedan od dužnosnika organizacijskog komiteta Hidemasa Nakamura nakon prvog sastanka radne skupine.

Predsjednik MOK-a Thomas Bach je u srijedu izjavio da su na stolu “sve opcije” za nove datume pa i mogućnost organiziranja odgođenih Igara prije japanskog ljeta.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*