FIFA donijela bitnu odluku o isplatama transfera i ugovorima nogometaša

Svjetska nogometna federacja (FIFA) u svom internom dokumentu, na kojem je radila posebna radna grupa zadužena za koronavirus, donijela je bitnu odluku. Naime, trenutno važeći ugovori klubova s igračima i članovima stručnog štaba trebali bi produžiti sve do kraja takmičenja koja su proteklih sedmica prekinuta.

Predlaže se i promjena termina za prijelazne rokove koji bi se trebali uskladiti, a od klubova i igrača se traži zajednički rad na pronalaženju rješenja vezanog za plate tokom prekida takmičenja.

U dokumentu stoji da u slučaju preklapanja dvije sezona prioritet se daje bivšem klubu koji bi trebao završiti sezonu s originalnim timom kako bi se sačuvao integritet domaćih prvenstava.

Međutim, to ne vrijedi ukoliko se sve zainteresovane strane slože za suprotno rješenje, dok bi isplate transfera između klubova također trebale biti odgođene sve do početka nove sezone.

FIFA je i preporučila korištenje novoformiranog “Fonda za profesionalne igrače” kako bi se pomoglo klubovima koji se nađu u finansijskim problemima.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*