(VIDEO) Promrzli radnici propalih firmi otišli svojim porodicama

Radnici propalih firmi konačno su otišli svojim porodicama. Nakon višednevnog pješačenja prema GP Orašje danas su na graničnom prelazu uradili ono radi čega su došli kako bi pokazali da su istrajni u svojim naumima. Oni koji su imali pasoše, njih nekoliko, prešlo je granicu, ali našu zemlju nisu napustili nego su se vratili svojim kolegama koji nisu imali dokumente.

Po njih su iz Tuzle došla tri autobusa i vratili ih odakle su i otišli. Iz autobusa su izašli na raskrsnici kod Aide, odkle su u koloni mirno prošetali do bivše zgrade kantonalne vlade. Tamo su ih dočekali topli čajevi i obroci. Također, tu je bilo i ambulantno vozilo kako bi u slučaju potrebe liječnici mogli pružiti medicinsku pomoć, koja srećom nije nikome bila potrebna.

Na prevozu, hrani i čajevima zahvalili su se gradonačelniku Jasminu Imamoviću, ali su razočarani  što ih niko od građana nije dočekao i podržao. Kažu, i u RS- u su ih dočekali bolje nego oni od kojih su najviše očekivali.

Nakon polusatnog boravka pred zgradom Soda so uputili su se svojim najmilijima. Kažu kako će se odmoriti i prikupiti snagu za novu borbu za svoja prava. Ne žele socijalnu pomoć nego posao.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*