U programu RTV 7 Tuzla večeras predstava “Woyzeck”, a u četvrtak, “Mi djeca s kolodvora ZOO”

Radio televizija 7 Tuzla nastavlja u svom programu emitovati predstave Narodnog pozorišta Tuzla. Ove sedmice svim svojim vjernim gledaocima i ljubiteljima pozorišne umjetnosti, koji zbog izolacije i izrečenih naredbi i mjera nisu u mogućnosti posjećivati događaje iz oblasti kulture, kao i svih drugih oblasti u Tuzli, poklanjaju dvije predstave.

Večeras, u programu Radio televizije 7 Tuzla, sa početkom u 20,00 sati možete gledati predstavu “Woyzeck”. Autor teksta je Georg Büchner. Režiser je Iván Funk. U predstavi igraju Midhat Kušljugić, Ivana Perkunić, Nenad Tomić, Milenko Iliktarević, Boris Balta, Denis Hadžić, Remira Osmanović, Siniša Udovičić i Dalibor Brkić. Adaptaciju i prevod potpisuje Slaven Vidaković, scenografiju i izbor kostima Iván Funk, a muziku András Keleti.

U četvrtak, 2. aprila sa početkom u 20,00 sati u programu RTV7 Tuzla možete gledati predstavu “MI DJECA S KOLODVORA ZOO” , koja je svoju premijeru imala 2. septembra 2016. godine. Dramatizaciju, režiju i adaptaciju potpisuje Adnan Omerović. U predstavi igraju Alisa Brkić, Edis Žilić, Nina Terzić, Siniša Udovičić, Ivana Perkunić Mešalić i Elvis Jahić. Scenografiju i kostimografiiju potpisuje Mirela H. Mustafić, a dizajn tona Denis Hadžić.

Uživajte u pozorišnim predstavama i budite uz program Radio televizije 7 Tuzla i OSTANITE U KUĆI.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*