????????????????????????????????????

NUB “Derviš Sušić” Tuzla: Online obilježavanje 2. aprila, Međunarodnog dana dječije knjige

Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla u svom radu i djelovanju, a u okviru kulturne i promotivne djelatnosti obilježava značajne datume i praznike.

Nizom zanimljivih promocija i druženja sa malom rajom Biblioteka obilježava 2.april Međunarodni dan dječije knjige. Ove godine, nažalost, zbog trenutne pandemije COVID-19 događaje nije moguće održati događaje u Biblioteci, ali su se predstavnici Biblioteke prisjetili da u saradnji sa drugim ustanovama i pojedincima upriliče Online obilježavanje 2.aprila – Međunarodnog dana dječje knjige.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja odabran je rođendan Hansa Christiana Andersena – 2. april.

Vjerujem da ste svi čuli za  Andersenove knjige Snježna kraljica”, “Ružno pače”, “Mala sirena”, “Djevojčica sa šibicama”, “Palčica”, “Carevo novo ruho ”, “Princeza na zrnu graška”…

U Online obilježavanje 2.aprila učešće su uzeli Dijana Kovačević prof.razredne nastave, OŠ Slavinovići, književnik  Šimo Ešić i akademska glumica Ivana Soldar. Posebnu zahvalu dugujemo književniku Šimi Ešiću koji se u program obilježavanja uključio iz dalekog Wuppertala (Njemačka) i pružio nam podršku u organizaciji obilježavanja 2.aprila Dana dječje knjige. Čika Šimo je smogao snage da se svima nama obrati nakon operativnog zahvata i ovim putem mu želimo brzi oporavak.

(RTv7/NUB “D.Sušić”)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*