Podrška IK Sarajevo Publishing učiteljima i nastavnicima u vanrednim okolnostima

U središtu velikih promjena uzrokovanih pandemijom koronavirusa, našlo se upravo obrazovanje, kao najznačajniji stub svakog društva. Za vrlo kratko vrijeme prosvjetni radnici i škole su, skoro potpuno nespremni, prihvatili preporuke resornih ministarstava, prilagodili se novonastalim prilikama i krenuli sa realizacijom online nastave. Mogli bismo slobodno reći, veoma uspješno i sa puno entuzijazma. Nastavnicima su za novi model rada bili naročito važni upravo materijali u elektronskoj formi, koje bi prilagođavali i dijelili sa kolegama i učenicima.

Svjesni teške situacije u kojoj smo se našli, kao društveno odgovorni i odavno prepoznati kao partneri i stalna podrška školama i nastavnicima, Izdavačka kuća „Sarajevo Publishing“ je već 13. marta, uporedo sa početkom realizacije online nastave u pojedinim kantonima, stavila na raspolaganje školama i prosvjetnim radnicima sve elektronske materijale, kako bismo im olakšali postojeće stanje i online izvođenje nastave. Učinili smo u potpunosti dostupnim sve materijale IK „Sarajevo Publishing“ i to udžbenike u elektronskoj formi, audio fajlove, prezentacije, nastavne filmove i dodatni pomoćni materijal. Svi sadržaji su dostupni na našem obrazovnom portalu i učitelji nastavnici im, bez ograničenja, mogu pristupiti nakon registracije na www.obrazovniportal.ba.

Pozivamo učitelje i nastavnike da nam se pridruže i u kreiranju novih materijala, koji će biti dostupni svim prosvjetnim radnicima, te da nam pošalju informacije o tome na koji način rade u vanrednim uvjetima, ali i šta bi im bio koristan materijal, na čijoj bismo pripremi radili. Neophodna je kolegijalnost i dobra saradnja na svim nivoima, kako bismo iz novonastale situacije izvukli samo najbolje, a najcjenjenija je razmjena iskustava i primjera dobre prakse, kako bi nastavni proces bio realiziran na najbolji mogući način.

Cilj nam je da zajedno sa prosvjetnim radnicima prebrodimo izazove sa kojima se suočavamo, poručili su iz IK “Sarajevo Publishing”.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*