Gradonačelnik Tuzle: Zahtijevamo od svih da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom

Zahtijevamo od svih da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom. Napominjem da je Operativni centar Službe civilne zaštite juče, 6.4.2020., istovremeno dobio prijave o izbijanju više požara niskog rastinja u naseljima Kužići, Husino, Simin Han, Kozlovac i Paša Bunar. To znači da neodgovorni ljudi, bez obzira na vjetar, paljenjem suhe trave, suhog lišća i suhoga granja, vrše uređenje dvorišta i njiva. Upozoravamo ih da na taj način vrše teško krivično djelo i ugrožavaju živote građana, državnu i privatnu imovinu.U jučerašnjim požarima, na svu sreću, nije bilo povrijeđenih, ali će materijalna šteta biti velika.

Očekujem od organa pravosuđa i policije da što prije otkriju i procesuiraju ljude koji su svojim neodgovornim ponašanjem juče izazvali više požara, a posebno veliki požar u naseljima Ravna trešnja, Kužići i Husino, čije gašenje još uvijek traje.

U ovim danima borbe protiv pandemije, više nego ikada su nam potrebne disciplina, odgovornost i solidarnost, saopštio je Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.