Bosanci i Hercegovci uz muziku, piće i vatromet ušli u 2015. godinu

Širom Bosne i Hercegovine građani su sinoć slavili ulazak u Novu godinu, svako na svoj način. Slavilo se na javnim dočecima, u restoranima i hotelima, a ponajviše u domovima.

Centralni doček Nove godine u Sarajevu je upriličen ispred BBI centra, gdje se već tradicionalno organizira javno slavlje. Izuzetno niske temperature nisu bile prepreka brojnim građanima da izađu na ulice i nazdrave za bolju 2015. godinu.

Brojne Sarajlije, ali i turiste zabavljali su Hanka Paldum, Elvir Laković Laka i Mirza Šoljanin.

Slavlje su u ponoć uveličala dva vatrometa, jedan na Mojmilu, a drugi je sarajevsko nebo obasjao sa Feroelektra.

Nakon toga se okupljenim građanima obratio gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić poželivši svima sretnu Novu godinu.

Mali broj građana na Trgu Krajine u Banjoj Luci
Navikli na manjak atraktivnih pjevača i bendova, Banjalučani ni ove godine nisu u velikom broju izašli na Trg Krajine, na kojem su nastupili “Balkan ekspres” i “Dado Glišić”.

I debeli minus je pomogao da se veći broj Banjalučana ne sjati među kućice “Zimzograda”, tako da je najveći procenat onih koji su provod potražili u diskotekama i barovima ili su ipak ostali kod kuće.

Bez javnog dočeka u Zenici

Novogodišnjeg slavlja na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, gdje se do sada organizovao doček Nove godine nije bilo, a Zeničani su najluđu noć u godini proveli u ugostiteljskim objektima koji su raznovrsnom ponudom ispunili zahtjeve svojih gostiju.

Veliki broj ugostiteljskih objekata organizovao je dočeke uz popularne bendove, ali i pjevače iz regije. Međutim, sudeći po onome što smo vidjeli, veliki broj građana Zenice ponoć je dočekalo u svojim domovima u krugu porodice ili prijatelja.

Kada su se na satovima poklopile kazaljke, zeničko nebo krasio je veliki broj vatrometa kojima su Zeničani obilježili početak 2015. godine.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*