Uskrsna poruka kardinala Puljića: Posebna zahvalnost onima koji se za vrijeme pandemije koronavirusa brinu za zdravlje i sigurnost svih

Kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, uputio je uskrsnu poruku vjernicima koji sutra obilježavaju Uskrs, zajedno s nadbiskupom koadjutorom monsinjorom Tomom Vukšićem, u kojoj su zaželjeli radostan i blagoslovljen Uskrs svima, javlja Anadolu Agency.

‘Živimo u ozračju koje, nažalost, nameće kulturu smrti, beznađa i izgubljenu vrijednost čovjekovog dostojanstva. Mi kršćani smo u Kristovu uskrsnuću obnovljeni u onom dostojanstvu djece Božje, koje valja živjeti, svjedočiti i ne umoriti se u borbi za život čovjeka, njegovo dostojanstvo i njegova prava. Nakon proživljene korizme želimo da u slavlju Uskrsa u nama zasja svjetlo vjere, radosna nada i hrabrost slijediti Isusa i svjedočiti da smo njegovi. On je obećao biti s nama pa zato tako živimo njegovu prisutnost da nam donese utjehu i mir u duši, kao što je donio učenicima kada im se ukazao i uputio im pozdrav: Mir vama’, naveo je Puljić u poruci, prenosi Katolička tiskovna agencije (KTA). Sretan Uskrs je poželio djeci “kojima nedostaje prave radosti u iskrenoj ljubavi”, mladima “koji tražite smisao života i hrabrost za život, neka vam uskrsli Krist osmisli vaše životne putove i ojača spremnost, da se za prave vrijednosti umijete boriti hrabro noseći svoj životni križ”, kao i roditeljima.

U uskrsnoj poruci kardinala Puljića posebno mjesto je pripalo medicinskom osoblju i civilnim vlastima koji se za vrijeme pandemije koronavirusa brinu za zdravlje i sigurnost svih. ‘Vama, medicinskom osoblju i civilnima vlastima, koji se u vrijeme opasnoga širenja koronavirusa, brinete za zdravlje i sigurnost cijele društvene zajednice i često izlažete opasnosti vlastite živote da biste zaštitili druge, velika hvala s molitvom da vam u vršenju ljubavi prema ugroženoj braći, sestrama bude nadahnuće uskrsli Krist, pobjednik nad smrću. U tom smislu, u ovim okolnostima nikako ne priliči da se nedaće ljudi koriste za politička razračunavanja i borbu za prevlast’, poručio je kardinal Puljić.

Starim, bolesnim i nemoćnim, posebno onima koji su žrtve opasnoga virusa, poželio je “neka uskrsli Krist bude utjeha i jakost, neka osmisli vaše boli i trpljenja te osjetite vrijednost i kada po ljudsku ne možete, jer iz vjere možete mnogo sjedinjujući se s Kristom”.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*