Svećenici i građani privedeni nakon što su uočeni u većem broju

Uprava policije Crne Gore saopštila je da su građani i sveštena lica danas “pozvani i dovedeni” u Centar bezbjednosti u Podgorici nakon što su u “većem broju” uočeni ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i manastira Zlatica.

Prisustvo “većeg broja građana i sveštenika na dvije lokacije ispred vjerskih objekata”, kako se navodi u saopštenju, registrovani su dok je policija u Podgorici obavljala redovne aktivnosti na praćenju poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti donesene s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

“Sva lica su pozvana i dovedena u svojstvu građanina u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica kako bi se od njih prikupila obavještenja na navedene okolnosti”, saopšteno je iz policije.

Prikupljena obavještenja, kao i drugi podaci i informacije do kojih je policija došla tokom preduzetih aktivnosti, kako su naveli, biće dostavljena tužiocu na ocjenu i mišljenje.

Iz policije nisu naveli da su privedeni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i sveštenici iz Podgorice.

Mitropolit Amfilhije i nekoliko sveštenika privedeni su danas u policiju u Podgoricu na informativni razgovor. Oni su kasnije pušteni na slobodu.

Njegovo preosveštenstvo episkop budimljansko-nikšićki Joanikije izjavio je da je sramni postupak crnogorske policije koja je danas privela mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i nekoliko sveštenoslužitelja udar na Crkvu i svetu pravoslavnu vjeru.

Policija je danas privela i predsjednika stranke Prave Crne Gore Marka Milačića, koji je poslije nekoliko časova pušten na slobodu.

Zbog epidemije koronavirusa, a u cilju sprečavanja širenja COVID 19 u Crnoj Gori je između ostalog na snazi i mjere zabrane javnih okupljanja i poštovanje socijalne distance.


(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*