Solak: Nigdje se ne ostaje u šatorima u karanteni

Nigdje se ne ostaje u šatorima u karanteni. Karanten je u kantonima. Šatori su privremeno do donošenja samog rješenja jer građani ulaze na granice. To zadržavanje je minimalnom, kazao je Fahrudin Solak, načelnik FUCZ-a.

“Nadam se da neće biti potrebe za djelovanjem sa vatrogascima u ovom periodu”, kazao je Solak i dodao da FUCZ i dalje servisira sve što treba na graničnim prelazima.

“Federalna uprava CZ i dalje servirisa 14 graničnih prelaza gdje se ljudi zadržavaju nekoliko sati do upućivanja u karantin. Omogućili smo sve što je neophodno”.

Nagovještaj ukidanja mjera po uzoru na zemlje u Evropi?

“Nagovještaj pojedinih zemalja u Evropi da će ukidati pojedine mjere. Mislimo na otvaranje centara koji kod nas nisu ni zatvoreni, otvaranje radnji sa dječijom opremom koje kod nas nisu zatvorene, otvaranje marketa koji kod nas nisu zatvoreni. Tako da, nisu to neke velike mjere niti se treba opuštati, ali pratićemo sve što se dešava u svijetu i preporuke, svakako”, istakao je Solak.

“Apel svim građanima da se ne okupljaju. Nema okupljanja više od jedne osobe, osim uz distancu i preporuke koje su rečene”, poručio je.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*