Počeo najduži policijski sat u RS-u

Građani Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže poštuju mjere zabrane kretanja radi sprečavanja širenja virusa korona u entitetu Republika Srpska, koja je danas na snagu stupila od 15.00 sati i trajat će do sutra u 5.00 sati.

Na gradskim ulicama nema pješaka ni vozila, osim policijskih koja kontrolišu poštovanje zaključaka Štaba za vanredne situacije.

Od danas u 15.00 sati do sutra u 5.00, te od sutra u 15.00 sati do ponedjeljka, 20. aprila, u 5.00 sati zabranjeno je kretanje radi sprečavanja širenja virusa korona u ovom bh. entitetu.

Iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da se zabrana ne odnosi na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ RS koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za sprovođenje zakona i organizacija koje vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku, te lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada.

Zabrana se ne odnosi ni na osobe kojima MUP RS-a izda dozvolu za kretanje, niti na domaće i strane prevoznike koji vrše prevoz stvari u drumskom saobraćaju uz predočavanje dokaza o vršenju prevoza /potvrda o potrebi kretanja, potvrda o angažovanju vozača, međunarodni tovarni list-CMR, otpremnica, putni nalog/.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*