Opustite se uz najveći virtuelni globalni koncert “One World: Together At Home”

Sinoć je održan najveći virtuelni globalni koncert “One World: Together At Home” kojeg je pratilo čak 1,9 milijardi gledalaca širom svijeta.

Lady Gaga, Elton John, The Rolling Stones, Paul McCartney, J.Lo, Sam Smith, John Legend, Annie Lennox… su samo neka od 70 muzičkih imena koja su se pridružila ovom globalnom live-stream događaju koji je nastao u saradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Global Citizen organizacijom.

Prva je nastupila američka pjevačica i kantautorka Andra Day koja je otpjevala baladu “Rise Up”.
Četvorica članova The Rolling Stonsea, svako iz svog doma, svirali su pjesmu “You can't always get what you want”.
Taylor Swift je svoj hit “Soon you better” odsvirala na klaviru.
Tokom osmosatnog prenosa uživo, uključili su se i glumci, ljekari, ali i naučnici i političari.
Na kraju koncerta zajedno su svirali i pjevali Lady Gaga, Celine Dion i Andrea Bocelli, dok ih je na klaviru pratio Lang Lang.

Cilj ovog velikog virtuelnog koncerta bilo je zbližavanje svijeta ali i pružanje nade, kao i prikupljanje finansijskih sredstava za dalju borbu protiv korona virusa. Iako se prvobitno nije radilo o novcu, prikupljeno je 127,9 miliona američkih dolara donacije za podršku Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji ali i drugim organizacijama koje su se uključile u borbu protiv korona virusa.
Lady Gaga je u prethodnim danima već skupila više od 35 miliona.

Koncert je pratilo 1,9 milijardi gledalaca, a domaćini su bili voditelji i komičari Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel i Stephen Colbert.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*