Shiffrin ponovno osvojila “Snježnu kraljicu”

Američka skijašica Mikaela Shiffrin pobijedila je u nedjelju na jubilarnom 10. izdanju “Snježne kraljice”, slalomu Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, koji je pratilo oko 8.000 gledatelja. Shiffrin je slavila i na prethodnom izdanju “Snježne kraljice”, 2013. godine, a ovo joj je 12. pobjeda u Svjetskom kupu, a 11. u slalomu.

Na drugom mjestu je završila Austrijanka Kathrin Zettel (+1.68), a treća je bila Norvežanka Nina Loeseth (+2.79). Vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Slovenka Tina Maze osvojila je peto mjesto (+3.50).

Hrvatska je imala četiri predstavnice, ali niti jedna nije izborila drugu vožnju. Jedino je 18-godišnja Saša Tršinski, koja je imala startni broj 65, uspjela završiti prvu utrku, zauzevši 41. mjesto (+7.04), što nije bilo dovoljno za plasman u drugu vožnju u koju ide 30 najboljih.

Leona Popović sa startnim brojem 51, Iva Mišak koja je startala 59. i Matilda Šola koja je bila 67. na startu, nisu uspjele završiti prvu vožnju.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Tina Maze sa 777 bodova, a slijedi ju Mikaela Shiffrin sa 545 bodova. Treća je Austrijanka Anna Fenniger sa 487, a četvrta njena sunarodnjakinja Kathrin Zettel sa 418 bodova.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*