U 78. godini preminuo Nikola Slavuljica

In memoriam:

Sinoć je u Tuzli u 78. godini, nakon teške bolesti, preminuo Nikola Slavuljica, istaknuti građanin Tuzle, dobitnik brojnih priznanja i nagrada za svoj angažman u zajednici.

Tokom života obavljao je brojne značajne funkcije, između ostalog bio je uposlenik Centra službe državne bezbijednosti kao operativac, zatim šef Sektora, a nakon tri godine imenovan je za zamjenika načelnika. Bio je i akter jednog od najznačajnijih događaja u novijoj historiji Tuzle, 15. maja 1992. godine na Brčanskoj Malti.

Od 1998. godine radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK kao portparol i šef službe za informisanje, a poslije i kao načelnik sektora za materijalno-finansijske poslove. Građani Tuzle su ga u tri mandata birali na izborima za vijećnika u Opštinsko (Gradsko) vijeće Tuzla.

Uz pomenute funkcije, veliki doprinos dao je društvenom i kulturnom životu Tuzle. Između ostalog, vodio je društvo Josip Broz Tito. Važno je napomenuti da je dugi niz godina bio član KUD Učo i Učin predsjednik 1983. kao i 1990. – 1992.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*