UNESCO i UNICEF osigurali besplatan internet za još 4.226 učenika

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, u saradnji sa međunarodnim organizacijama UNESCO-om i UNICEF-om, osiguralo je besplatan internet od 10GB za još 4.226 učenika osnovnih i srednjih škola u tom bh. entitetu.

Radi se o učenicima koji potiču iz socijalno ugroženih i porodica teške materijalne situacije, kao i višečlanih porodica, a kako bi osigurali jednake uslove za praćenje i realizaciju zadataka u okviru nastave na daljinu svim učenicima u RS.

– UNESCO je osigurao paket od 10GB za 2.245 učenika osnovnih škola u RS, a dostupan im je od danas do 22.maja 2020. godine, dok je UNICEF osigurao besplatan internet za 1.981 učenika, od čega 1.037 osnovnoškolaca i 944 srednjoškolca. Korištenje ovog paketa bit će omogućeno od sutra do 22.maja 2020.godine – navedeno je iz entitetskog Ministarstva prosvjete i kulture.

Besplatni internet paket namijenjen je isključivo za potrebe realizacije nastave na daljinu i nesmetan pristup online platformama za učenje, nesmetanoj  komunikaciji sa nastavnicima i slanju izvršenih zadataka.

Nastava na daljinu uvedena je u RS sredinom marta, nakon pojave koronavirusa.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*