Fudbalski savez o nastavku takmičenja u BiH, produžen mandat selektoru Bajeviću

Na sjednici Izvršnog odobra Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine razgovaralo se o pripremama za nastavak takmičenja u BiH.

Kako je saopšteno, bit će izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini.

“Pripreme događaja će biti vršene u skladu sa ovim procedurama, a organizator utakmice će biti zadužen da kvalitetno usvoji i primjeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne. Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu”, saopšteno je.

Na sjednici je donesena i odluka o produženju mandata Dušku Bajeviću, selektoru A reprezentacije BiH, kao i članovima njegovog štaba.

Na sjednici je usvojeno sljedeće:

– Odluka o prihvatanju preporuka FIFA-e vezanim za regulatorna pitanja (Izmjene i dopune Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača) nastalih uslijed COVID-19.

– Odluka o izmjenama vezanim za licenciranje klubova za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i takmičenju Premijer lige BiH nastalih uslijed COVID-19.

– Odluka za pokretanje infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Sjednica je održana 21. aprila u večernjim satima, a prisustvovali su svi članovi IO FSBiH i Elvedin Begić, predsjednik FS BiH.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*