Žrtve klizišta smještene u zeničkoj bolnici: Pogoršano stanje jedne pacijentice

U Kantonalnoj bolnici Zenica nalaze se tri ženske osobe povrijeđene u klizištu koje je sinoć pokrenuto u kakanjskom naselju Bare, a u kojem je život izgubila Samira Kovačević. Prema riječima Aide Buro, glasnogovornice Kantonalne bolnice Zenica, kod jedne pacijentice su uočeni znakovi pogoršanja zdravstvenog stanja dok je djevojka B.M. (1995) još u šoku, javlja Anadolu Agency (AA).

“Djevojčica M.K. (2005) ima povrede u vidu posljedica pritiska obrušenim materijalom na obje potkoljenice, a što nije uzrokovalo teške tjelesne povrede ili komplikacije. Druge dvije pacijentice imaju povrede u vidu posljedica vremenski dugog pritiska na obje noge što je uzrokovalo oštećenje mišića koje može uzrokovati i pogoršanje općeg stanja pacijentica”, kazala je Buro.

Pojasnila je da su kod starije pacijentice S.M. (1969) već uočeni znakovi tog pogoršanja pa je hospitalizirana u Jedinicu intenzivnog liječenja.

“Mlađa pacijentica B.M. (1995) zbog sličnih ili blažih promjena je hospitalizirana na Odjel traumatologije. Pacijentica sa kojom sam komunicirala je komunikativna, ali trenutno nije za davanje informacija ni izjava jer je vjerovatno još u šoku”, kazala je Buro.

Ekipa AA zatekla je Belmu Merdić u bolničkoj sobi, ali nije bila u stanju davati izjave.

U klizištu koje je sinoć pokrenuto u kakanjskom naselju Bare smrtno je stradala Samira Kovačević, majka djevojčice M.K. koja je prva izvučena ispod ruševina. Sadika i Belma Merdić su također spašene ispod ruševina.

Zbog aktiviranja velikog klizišta u naselju Bare Općinski štab civilne zaštite proglasio je stanje prirodne nesreće na ograničenom području.

(Vijesti.ba/Anadolija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*