Aldin Šetkić nominovan za predstavnika evropskih tenisera u Savjetu igrača ITF-a

Bosanskohercegovački teniser Aldin Šetkić nominovan je od strane velikog broja tenisera iz Evrope, pa tako i Balkana, da bude dio Savjeta igrača Međunarodne teniske organizacije (ITF) za predstojeći period. Naime, krovna Svjetska teniska organizacija formira Savjet igrača kojeg će činiti sedam tenisera iz cijelog svijeta, a bh. teniser Aldin Šetkić dobio je tu čast da ima šansu predstavljati Evropu kao član u ovom tijelu, kao i potporu velikog broja tenisera.

“Između ostalog, borit ću se za finansijsku pomoć za svakog ITF igrača, iznos ovisno o ATP rangu, minimalno 1.000 dolara, za zdravstveno osiguranje, nove lopte za vježbanje na licu mjesta, uklanjanje naknade za MD i Q igrače, više budućnosti s gostoprimstvom, a turniri ne smiju naplaćivati igračima za ulazak u objekte, čak i ako ne borave u službenom hotelu”, kazao je Šetkić, napominjući još jednom kako je dobio veliku podršku od igrača iz regije, što ga čini posebno sretnim, ali predstavlja i veliku odgovornost, koju on može i želi ispuniti.

Također, ono što treba istači, jeste i to da su Šetkića, uz igrače iz regije, podržali igrači iz cijelog svijeta, a posebnu podršku ima od igrača s prostora Balkana koji se nalaze u TOP 100 na ATP listi.

Naš teniser sada ima i podršku dva zvučna imena svjetskog tenisa i to Dirka Hordorffa, vicepredsjednika teniskog saveza Njemačke i jednog od najutjecajnijih ljudi iz svijeta tenisa, te podršku predsjednika Unije svjetskih tenis trenera GPTC Alberta Castellanija.

Velika je čast i privilegija biti u Savjetu igrača Međunarodne teniske organizacija, a u slučaju da Aldin Šetkić bude izabran u ovo tijelo, to će predstavljati i historijski uspjeh za bh. tenis.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*