U RS-u potvrđeno čak 35 novih slučajeva koronavirusa, među njima i pet zdravstvenih radnika

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo i UKC-u RS-a izvršeno je testiranje 419 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 35 osoba.

Prema mjestu prebivališta, 22 osobe su iz Banje Luke, četiri iz Bosanske Gradiške, po dvije osobe su iz Laktaša, Kozarske Dubice i Doboja i po jedna osoba iz Dervente, Kotor Varoši i Kneževa.

Riječ je o 16 žena i 19 muškaraca. Sedam žena su srednje životne dobi, tri su mlađe i šest žena je starije životne dobi. Četiri muškarca su mlađe životne dobi, deset srednje i pet muškarca su starije životne dobi.

Jedanaest osoba je hospitalizovano, dok će ostali biti izolovani u skladu sa procedurom. Dvadeset osoba nije moglo da navede kontakt sa pozitivnom osobom, dok su ostale osobe imale kontakt sa ranije potvrđenim slučajevima.

Među potvrđenim slučajevima je i pet zdravstvenih radnika (jedan doktor medicine i dvije medicinske sestre u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dvije medicinske sestre u bolnici u Doboju).

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 sata testirano je i još 70 zdravstvenih radnika iz Banjaluke, Doboja i Gradiške kao i 36 osoba koje rade ili borave u domovima za starija lica i svi rezultati testa su negativni.

Testirano je i 19 radnika u marketima iz Banje Luke, Čelinca, Bosanske Gradiške i Teslića čiji su nalazi negativni. Testirano je ukupno 60 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i ti nalazi su takođe negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno je 706 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 26 osoba, a oporavilo se 357 osoba.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2)izvršeno ukupno 11.384 testiranja.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječi 108 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovana su 48 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji četiri pacijenta.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*