Vlada RH: Grabar – Kitarović se “naletala” po svijetu!

Služba za odnose s javnošću Vlade Republike Hrvatske tvrdi u saopćenju da je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar – Kitarović, u vrijeme kad je bila ministrica, koristila službeni avion 27 puta od 2005. do 2007. godine, te da je u predizbornom sučeljavanju na TV-u pokušala obmanuti javnost rekavši da je službeni avion “koristila svega nekoliko puta”.

“Budući da je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović u TV duelu rekla kako je službeni avion “koristila svega nekoliko puta” i na taj način pokušala osporiti podatke o korištenju službenog aviona koje je dan ranije u intervjuu iznio predsjednik Vlade RH, obavještavamo javnost da je predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar – Kitarović iznijela netačnu informaciju i na taj je način pokušala obmanuti javnost”, tvrde iz službe Vlade RH.

Prema podacima Vladine Direkcije za korištenje službenih aviona, Kolinda Grabar Kitarović kao ministrica koristila je službeni avion 27 puta u razdoblju od 2005. do 2007. godine”, dosljedno tvrde iz nadležne službe Vlade koju vodi Zoran Milanović.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*