Nogomet se napokon vraća u Italiji: Sassuolo prvi potvrdio trening u ponedjeljak

Italijanski nogometni klub Sassuolo prvi je klub iz Serije A koji je objavio da će se njegovi nogometaši već od ponedjeljka vratiti treninzima.Predstavnici vlasti regije Emilia-Romagna dozvolili su svojim klubovima da nastave s treninzima od ponedjeljka, ali pod uvjetom da poštuju pravila socijalnog distanciranja.

Iz redova SPAL-a i Parme poručili su kako će sačekati da Vlada i Nogometni savez Italije postignu dogovor o zdravstvenom protokolu za početak treninga i nastavak takmičenja, a u Sassuolu su odlučili da se vrate na zeleni teren.

“Sassuolo obvještava da će dozvoliti svojim igračima korištenje Mapei centra za individualne treninge. Igračima će biti dozvoljen pristup igralištu, ali u skladu s pravilima socijalnog distanciranja. Pristup unutrašnjim prostorijama bit će zabranjen”, navedeno je u saopćenju ovog kluba.

Nogometaši će trenirati na tri terena, a istovremeno može trenirati šest nogometaša. Za svakog nogometaša bit će predviđeno pola nogometnog terena, a trening ne smije trajati duže od sat.

Napoli je također dobio dozvolu da počne trenirati od ponedjeljka, ali iz kluba još uvijek nisu potvrdili da će se vratiti treninzima.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*