Dom naroda PFBiH: Korona zakon ponovo pred delegatima

Peta vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH danas će biti nastavljena u Sarajevu raspravom o Prijedlogu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica nastalih usljed globalne pandemije koronavirusa.

Kolokvijalno nazvan ‘korona zakon’, ovaj akt predložen je, prema obrazloženju Federalne vlade, u cilju ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica po privredu Federacije, imajući u vidu ogromne negativne ekonomske posljedice koje će u narednom periodu nastati kao posljedica stanja nesreće s obzirom na to da je veliki broj privrednih subjekata obustavio rad, što dovodi do značajnog poremećaja normalnih tokova poslovanja.

Prethodno je Prijedlog zakona usvojio Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Prvi dio vanredne sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH održan je 29. aprila kada je po hitnom postupku usvojen Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.godinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.godinu i Prijedlog zakona o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme stanja nesreće na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

Takođe, tada je data saglasnost na lzmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, lzmjene i dopune Finansijskog plana federalnog fonda solidarnosti za 2020. godinu (Anex l) i Odluku o načinu izvršavanja Rebalansa finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.godinu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*