Cejudo odbranio UFC titulu i penzionisao se: Otvaram novo poglavlje, konačno imam djevojku

Henry Cejudo šokirao je ljubitelje borilačkih sportova u noći sa subote na nedjelju. Odbranio je titulu UFC-ovog prvaka u bantam kategoriji protiv Dominicka Cruza na UFC-u 249 i onda je objavio kako odlazi u penziju.

Cejudo je tehničkim nokautom u drugoj rundi slavio protiv Cruza, a onda je saopćio da se povlači, što je iznenadilo mnoge jer je u vjerovatno najboljoj formi i najboljim godinama karijere (33), a donedavno je bio vlasnik pojaseva u dvije kategorije.

“Razgovarao sam sa svojim mentorom Daveom Zowineom, posebno nakon operacije ramena i nakon što sam bio izvan oktagona. Imao sam mnogo vremena i svhatio sam da volim slobodu. Zbog toga me često viđate na UFC događajima. Uživam u ovome. Od svoje 11. godine imao sam više od 600 hrvačkih borbi. To je sve što sam radio. Nemam djece. Sada konačno imam djevojku i želim otvoriti novo poglavlje u životu. Bio sam izuzetno sebičan i zbog toga sam ostvario sve što sam ostvario. Mogu li ponoviti još jednom? Olimpijski prvak, prvak u muha i bantam kategoriji i odbranio sam obje titule. Želim otići dok sam na vrhu. Uradio sam to kao hrvač, želim i u MMA sportu isto uraditi”, rekao je Cejudo.

Cejudo je titulu u muha kategoriji osvojio 2018. godine pobjedom nad Demetriousom Johnsonom podijeljenom odlukom sudija. To je vjerovatno najbolja borba njegove karijere, prije svega jer Johnsona smatraju najboljim svih vremena.

(Klix.ba)


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*