SIPA – Na području Sarajeva uhapšen S.H. po medjunarodnoj potjernici

Postupajući po međunarodnoj potjernici, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Sarajeva lišili slobode S.H. (1970.).

NCB Interpol Zagreb raspisao je za S.H. potjernicu radi hapšenja i izručenja Republici Hrvatskoj zbog sumnje da je počinio krivično djelo ovjera lažnog sadržaja. Za istom osobom je od strane Republike Italije na području Evropske unije raspisan nalog za hapšenje zbog krivičnog djela organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

Hapšenje je izvršeno je na osnovu dojave građana, nakon čega su policijski službenici SIPA-e locirali i stavili pod nadzor S.H. Kod njega su pronađeni falsifikovani dokumenti na lažno ime. Nakon utvrđivanja identiteta i kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, S.H. je sinoć predat Sudu BiH na dalje postupanje radi ekstradicije.

SIPA nastavlja aktivnosti na ovom predmetu radi rasvjetljavanja svih okolnosti u vezi s boravkom navedene osobe na teritoriji BiH i korištenja lažnih dokumenata.

Ova akcija rezultat je partnerskog odnosa građana i policije, kao i dobar pokazatelj da građani BiH imaju povjerenja u SIPA-u, navodi se u saopćenju SIPA-e.

(Fena)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*