Koncerti velikih muzičkih zvijezda širom Evrope će biti odgođeni za 2021. godinu

Ovogodišnji nastupi velikih muzičkih zvijezda širom Evrope će biti otkazani ili odgođeni za 2021. godinu, što je posljedica zabrane velikih okupljanja uslijed pandemije koronavirusa.Iz italijanske organizacije Assomusica danas stižu podaci o desetinama otkazanih koncerata, čak i onih koji su najavljeni za mjesec septembar.

Koncerti velikih italijanskih zvijezda poput Luciana Ligabue, Vasca, Zucchera, Baglionija, Cremoninija, Vendittija, De Gregorija odgođeni su širom zemlje. Očekuje se da će biti održani na iste datume u 2021. godini.

Međutim, i svjetske zvijezde neće uspjeti doći u Italiju ove godine. Već su otkazani koncerti Paul McCartneyja i Lannyja Kravitza koji su trebali biti održani u junu, piše Corriere.

Grupa Guns N’ Roses odgodila je svoje koncerte širom SAD-a i Evrope sve od kraja maja do kraja juna. Nije poznato šta će se desiti sa ostalim zakazanim datumima.

Zbog mjera opreza i socijalne distance i Celine Dion odgodila je prve koncerte svoje evropske turneje, što uključuje i onaj koji je trebao biti održan 5. juna u zagrebačkoj Areni.

Koncert benda Tindersticks koji je prvobitno bio najavljen za 8. maj u Kombank dvorani u Beogradu, a potom odložen za drugi datum, sada je definitivno otkazan.
Svoje ljetne koncerte otkazao je i Tom Jones, među kojima je i planirani nastup 11. jula 2020. na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Bob Dylan također je otkazao sve ljetne datume svoje turneje pod nazivom “Never Ending Tour” koja je planirana u junu i julu, navodi Bloomberg koji je sačinio listu otkazanih datuma.

Lionel Richie otkazao je svoju ovogodišnju evropsku turneju, uvjeravajući fanove kako ulaže sve napore da se novi datumi zakažu na ljeto 2021. godine.

Koncerti koje je grupa Foo Fighters planirala održati u junu širom Evrope, odgođeni su za 2021. godinu. Američki pjevač Adam Lambert također je najavio da će njegova evropska turneja “Rhapsody Tour” biti odgođena za sljedeću godinu.

Mnoge druge, kako strane, tako i domaće zvijezde, odgodile su svoje nastupe uslijed prevencije od širenja koronavirusa. Kada se mogu očekivati prvi veliki evropski koncerti i festivali, još nije poznato.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*