Kinez otet s dvije godine našao roditelje 32 godine kasnije

Kinez koji je bio otet kad je imao dvije godine, 32 godine kasnije je uz pomoć policije pronašao svoje biološke roditelje.

Mao Jin je 1988. imao dvije godine kada je otet pred hotelom u gradu Ksian, u centralnoj Kini, saopštila je lokalna policija.

Dječak je prodat jednom paru bez djece u susjednoj pokrajini Sečuan koji ga je odgojio kao vlastitog sina.

U ponedjeljak je mladić (34) konačno sreo svoje biološke roditelje.

Njegova majka Li Jingzi je na državnoj televiziji CCTV ispričala da je nakon nestanka sina napustila radno mjesto i bezuspješno podijelila više od 100.000 obavještenja o otmici.

U aprilu je policija dobila dojavu da je jedan muškarac u Sečuanu tokom 1980-ih kupio dijete. Tehnikom prepoznavanja lica kompjuterski ostarjele fotografije malog Mao Jina, njegova fotografija je upoređena s nacionalnom bazom podataka fotografija ličnih dokumenata kako bi se pronašle najsličnije osobe.

Ušli su u trag Mao Jinu u Sečuanu gdje vodi trgovinu za unutrašnje uređenje. DNK testom je potrđeno da je on oteto dijete. Odrastao je ne znajući da je bio otet i sada više ne želi da napusti biološke roditelje s kojima želi da živi.

Posljednjih deset godina kineska policija je pomogla da 6.300 otete djece pronađu biološke roditelje pomoću DNK testova, prenosi zvanična novinska agencija Nova Kina.

Otmice djece su bile česte tokom 1980. kada se sprovodila politika jednog deteta po porodici i kada je porasla potražanja za muškom djecom.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.