Klopp uvjeren: Situacija je sigurna, vrijeme je da se vratimo svom poslu

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp smatra da su stvoreni uslovi za povratak nogometa te da je moguće napraviti okruženje u kojem će svi akteri nogometne utakmice biti sigurni od zaraze koronavirusom. Klopp je ranije istakao kako bi Liverpool trebao biti prvak Engleske, ponajviše zbog svega što su pokazali ove sezone, a također je rekao da je situacija sada puno bolja i da su stvoreni uslovi za igranje nogometa.

“Situacija je sigurna. Mislim da niko ne želi dovesti bilo koga u opasnost i da će, uz znanje koje imamo, igrači biti sigurni. Testiranja u Njemačkoj su pokazala da je povratak nogometa moguć, a iako su oni na početku imali 10 ili 12 pozitivnih testova, sezona se već sada igra i to je dokaz da se može napraviti okruženje u kojem će svi biti sigurni”, kazao je Klopp.

Nakon toga on je rekao da je povratak nogometa velika stvar za sve ljude širom svijeta poslije teškog perioda koji je nastao zbog pandemije koronavirusa.

“Povratak nogometa je dobra stvar za sve ljude i to je činjenica. Vrijeme je da nogometni klubovi nastave s poslom, pitanje je vremena kada će se život postepeno vratiti u stanje na koje smo ranije navikli, a nema sumnje da to mora biti korak po korak. Ponavljam, najvažnije je da se izborimo s virusom i budemo uvjereni da smo zdravstveno sigurni i uopšte se ne radi o tome šta je prioritet. Naravno, to je zdravlje, ali u nekom trenutku moramo ponovo misliti na budućnost”, rekao je Klopp.

Liverpool je lider sa čak 25 bodova prednosti u odnosu na Manchester City i samo se i formalno čekao trenutak kada će se i teoretski odvojiti na nedostižnu razliku i moći slaviti prvu titulu u eri Premiershipa, no zbog koronavirusa je prvenstvo prekinuto, a nastavak je još uvijek neizvjestan.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*