Venus Amica: Paketi za najugroženije, obroci za Bajram i slatkiši za djecu

Socijalno ugrožene porodice u Tuzli dva dana prije Bajrama obradovane su sa 100 prehrambenih paketa. Pakete je obezbijedilo Udruženje građana “Venus Amica” u suradnji sa Međunarodnim forumom solidarnosti “Emmaus”.

Sanela Jurišić, potpredsjednica Venus Amica naglašava da za dane Bajrama planiraju podijeliti dva suha obroka i slatkiše za 100 socijalno ugroženih porodica u Tuzli.

Nakon Bajrama Venus Amica planira svakodnevno na kućni prag 150 socijalno ugroženih porodica dostavljati obroke. Ovaj izuzetno važan humanitarni projekat značajno će olakšati živote onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Iz Venus Amice ističu da su zahvalni Emmausu na dosadašnjoj izuzetno uspješnoj saradnji, i nadaju se dugoročno dobroj saradnji.

Venus Amica za kratko vrijeme se nametnula brojnim humanitarnim projektima koji su prepoznati od javnih ustanova i resornog ministarstva, kao i samog građanstva.

Imaju izuzetno dobru saradnju sa tuzlanskim Centrom za socijalni rad, imajući u vidu da je većina korisnika Venus Amice u programu štićenika Centra.

Također, dobru saradnju ostvaruju i sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i povratak TK. Ističu da su zahvalni pomoćniku ministra Edinu Šestanu na dosadašnjoj podršci.

Iz Venus Amice pozivaju sve one koji su u mogućnosti da se uključe u akciju prikupljanja slatkiša i bajramskih hedija za djecu, koje u subotu žele obradovati bajramskim paketićima. Svi koji žele donirati slatkiše za djecu donaciju mogu predati u prostorije Venus Amice na Stupinama – Mehmedalije Maka Dizdara 74, u trgovinskoj radnji Nadi u Slavinovićima i u kozmetički salon 2A u Tržnom centru Sjenjak.

Također, u opticaju su i humanitarni brojevi- 090 291 005 – obrok za sve i 090 291 008 – za operaciju Zare Sivčević.

Venus Amica poziva sve one koji su u mogućnosti da aktivno učestvuju u pomaganju najugroženijima. Donacijama prehrambenih namirnica, sredstava za higijenu, kao i novčanim donacijama uplatom na sljedeći račun:
Banka a.d Banja Luka, filijala Tuzla
5555000048258044
sa naznakom:
uplata donacije za humanitarnu akciju “srce za sve ljude”
Primalac uplate:
UG Venus Amica Tuzla
Mehmedalije Maka Dizdara 74, Tuzla
Uplate iz inozemstva možete doznačiti na račun broj: BA395550000048262174
SWIFT CODE: NOBIBA22

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*