Vijeće ministara o ostavci Radončića: Uspješno je obavljao svoj posao

Kako je Klix.ba jutros objavio, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić informisao je članove Vijeća ministara BiH o podnošenju neopozive ostavke na mjesto ministra. Članovi Vijeća ministara izrazili su žaljenje zbog njegove odluke, ističući da je kao ministar veoma uspješno obavljao svoj posao i uspostavio korektnu i profesionalnu saradnju.

Podsjećamo, Radončić je kazao da postoje tri razloga zbog kojih se odlučio na takvu odluku te da je čekao kraj pandemije i imenovanje svog zamjenika.

“Prvi razlog je različito shvatanje migrantske krize, s jedne strane mene kao ministra sigurnosti, a s druge strane člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković koji su stali na stranu pakistanskog ambasadora i koji ne shvataju i ne identificiraju migrantski sigurnosni problem”, kazao je Radončić za Klix.ba.

Kao drugi razlog istakao je ličnu procjenu da su odnosi SDA, SNSD-a i HDZ-a takvi da zadugo neće napraviti dobar ambijent za rad u Vijeću ministara BiH. Dok je kao treći razlog istakao aferu “Respiratori”, odnosno ono što se događalo posljednjih dana.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*