Franckove donacije toplih napitaka bolnicama,vatrogascima i udruženjima

Kao domaća kompanija, Franck je odlučio donacijom finansijskih
sredstava i svojih proizvoda, pomoći i donekle olakšati rad uposlenicima hitnih službi, koji su neumorno i predano angažovani u borbi protiv epidemije koronavirusa, te im na ovaj način zahvaliti na odgovornom poslu koji obavljaju u korist i na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine.

Franck je tako donirao 20 hiljada KM za nabavku medicinske opreme Domu zdravlja Grude, gdje kompanija ima proizvodne pogone, te više od 30 hiljada KM u svojim proizvodima poput Franck Jubilarne kafe, kao i različitih vrsta biljnih i voćnih čajeva Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banja Luci, Sveučilišnoj
kliničkoj bolnici u Mostaru, Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, ali i Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Sarajevo i Udruženju Pomozi.ba s ciljem pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Kao odgovoran član zajednice i domaći proizvođač u kategoriji toplih napitaka, Franck nastoji poticati pozitivne promjene u društvu u kojem posluje te stvarati dodanu vrijednost, kako kroz poticanje domaće proizvodnje, tako i kroz program društvene odgovornosti nastojeći dati
svoj doprinos onda kada je to najpotrebnije. Ove vrijednosti posebno dola ze do izražaja u vanrednim situacijama, kada je neophodno pružiti podršku i pomoć onima koji u ovome trenutku imaju ključnu ulogu u brizi za cijelo društvo.

Svjestan svoje odgovornosti prema zajednici, Franck će i dalje nastaviti pomagati institucijama i pojedincima kako u najboljim, tako i u najtežim trenucima.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.