Sud djelimično uvažio žalbu, izrečene mjere zabrane Novaliću, Solaku i Hodžiću

Sud Bosne i Hercegovine djelimično je uvažio žalbu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u slučaju Fadil Novalić i ostali – čime su pooštrene mjere premijeru Federacije Bosne i Hercegovine, Fahrudinu Solaku, suspendovanom direktoru Federalne uprave Civilne zaštite i Fikretu Hodžiću, vlasniku firme Srebrena Malina.

Trojcu se zabranjuje međusobno kontaktiranje na bilo koji način, kontaktiranje svjedoka Tužilaštva Bosne i Hercegovine u ovom krivičnom predmetu. To uključuje da se ne smiju približavati svjedocima na udaljenost od 50 metara, te im se zabranjuje svaki razgovor o predmetu sa bilo kojim osim sa braniocima.

Fadil Novalić, s obzirom na funkciju koju obnaša, može komunicirati sa svjedocima Tužilaštva BiH i drugim osobama na udaljenosti manjoj od 50 metara, ali je o svakom kontaktu prethodno dužan obavijestiti postupajućeg tužioca. Zabranjuje mu se sa tim osobama da razgovara o ovom predmetu.

Odbijen je prijedlog mjere pritvora za Novalića, Solaka i Hodžića – ali im je zabranjeno komuniciranje sa svjdocima u slučaju i razgovor o predmetu, navodi se u obrazloženju Suda BiH.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*