Tuzla: Odlična izlaznost birača na predsjedničkim izborima

Hrvatska danas bira predsjednika. U Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli, jutros su u sedam sati otvorena dva biračka mjesta, a broj glasača utvrdit će se na licu mjesta, jer građani glasaju s potvrdama.

Svi državljani Hrvatske, koji imaju prebivalište u BiH mogu ostvariti biračko pravo, iako se nisu registrovali, jer u Veleposlanstvu Republike Hrvatske i generalnim konzulatima, mogu dobiti potvrdu, i s tom potvrdom izaći na biračko mjesto. Izlaznost u Tuzli je jako dobra, na što je prema riječima Ivana Bandića šefa Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Tuzli, uticalo i lijepo vrijeme, pa su prilikom našeg boravka na ovim biralištima primjetne gužve.

Dobra izlaznost je zabilježena i u Hrvatskoj, pa je prema Bandićevim riječima, za očekivati da na kraju dana ona iznosi i 60%. Podsjetimo, za predsjednika Hrvatske u drugom krugu biraju se Kolinda Grabar-Kitarović, kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice, i Ivo Josipović, kandidat Socijaldemokratske partije i aktuelni predsjednik. Predviđeno je da dva biračka mjesta u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Tuzli, budu zatvorena u 19 sati.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*