(VIDEO) Omladinska organizacija AIESEC poziva mlade da postanu lideri kroz međunarodne volonterske razmjene i stručne prakse

AIESEC svoju misiju i viziju buđenja liderstva u mladim ljudima širom svijeta, kao i očuvanje mira u svijetu, ispunjava kroz mnoge događaje koje organizuje tokom cijele godine. Posebno ističu Business Skills Academy i Youth Speak Forum. Business Skills Academy je radionica poslovnih vjestina gdje mladi mogu dobiti savjete od predstavnika najvećih kompanija u BiH o pisanju CV-a, motivacionog pisma, o poslovnoj komunikaciji, o vještinama pregovaranja, intervjuu i svim drugim stavkama koje su neophodne za uspješan izlazak na tržište rada. Youth Speak Forum okuplja mlade ljude širom Bosne i Hercegovine, koji imaju priliku da izraze svoje mišljenje kao i da čuju priče o uspjesima i iskustvima  govornika.

Omladinska organizacija AIESEC prima nove članove u sljedećim gradovima: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Zenica i Tuzla. Ovo su bile teme o kojima smo razgovarali sa mladim gošćama našeg Otvorenog programa “Tuzla danas”. Sa njihovim načinom rada i brojnim prednostima za mlade koji se uključe, govorile su Asja Vrabac, predsjednica Lokalnog tima Tuzla, Azra Džinović, lider tima za slanje mladih van BiH i Maida Šljivić, vođa tima za nadolazeće prakse odnosno primanje mladih u BiH.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*