Amel Tuka otvara sezonu u Centru Safet Zajko

U Centru Safet Zajko održat će se atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati nekolicina olimpijaca. Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u BiH, koji okuplja najbolje atletičare iz BiH i regiona.Na ovogodišnjem petom izdanju svoju sezonu će otvoriti naš najbolji atletičar Amel Tuka.

Peti Atletski miting Novi Grad Sarajevo će se na sreću organizatora i atletičara i atletičarki, održati na datum kad je i planiran za ovu godinu i tako biti prvo bh. atletsko takmičenje ove godine.

“Očekujemo velika imena na našem mitingu, od kojih je najzvučnije Amel Tuka, koji će trčati 400m. Pored Tuke okupit ćemo velika imena u kugli, gdje će se takmičiti dva olimpijca Kemal Mešić i Filip Mihaljević rekorder Hrvatske, na 100m imat ćemo najboljeg sprintera Makedonije, pored navedenih imat ćemo veliki broj BH reprezentativaca kao što je Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Bikić Haris, Srđan Samardžić i mnogi drugi takmičari iz BiH i regije. Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu”, ističe organizator Elmir Ćerimagić.

Miting će se održati 28.06. sa početkom od 18:00 sati.

Dan prije mitinga na istom mjestu će se održati i Quickie dječija atletska liga, projekat za najmlađe članove. Organizator poziva roditelje da učlane svoje dijete s porukom “Možda je Vaše dijete sljedeći Tuka”.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*