Pružanje zdravstvene zaštite bez traženja ovjere zdravstvene legitimacije do 31.jula

Obavještavaju se osigurana lica da je na usaglašeni prijedlog Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona svim zdravstvenim ustanovama i privatnim zdravstvenim radnicima koje imaju zaključen ugovor sa Zavodom upućen prijedlog da nastave pružati zdravstvenu zaštitu osiguranim licima bez traženja ovjera do 31.07.2020. godine.


U tom smislu kako bi se izbjegle gužve i nezadovoljstvo građana, obavještavamo osigurana lica da nisu u obavezi dolaziti u prostorije Zavoda radi ovjere zdravstvenih legitimacija, da imaju pravo na korištenje zdravstvene zaštite bez obzira na ovjeru i da će zdravstvene ustanove pružati zdravstvenu zaštitu u skladu sa navedenim prijedlogom.
Molimo sva osigurana lica da dolaze u prostorije Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona i poslovnice samo u slučajevima ostvarivanja pojedinačnih prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, aplikacije premije osiguranja, te ovjere zdravstvenih legitimacija po osnovu ličnog obaveznog osiguranja.

Kako bi se umanjio broj dolazaka u julu i avgustu, vršit će se ovjera zdravstvenih legitimacija svim osiguranim licima koji se pojave radi ostvarivanja gore navedenih prava i isključivo samo u tim slučajevima.

Također, obavještavamo da će u cilju bržeg odvijanja procesa rada, smanjenja gužvi i dolazaka građana, u narednom periodu početi djelovati Mobilni timovi Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, gdje će se većim privrednim subjektima sa područja Tuzlanskog kantona i njihovim radnicima vršiti ovjera zdravstvenih legitimacija i aplikacija premije osiguranja.

Obavještavaju osigurana lica da i dalje postoji obaveza za mjerama prevencije, odnosno upotreba zaštitnih maski u zatvorenim prostorijama i razmak najmanje do 2 metra između istih.

U poslovnice zdravstvenog osiguranja propuštat će se jedno osigurano lice na jednog radnika kako bi se smanjio broj osoba u šalter salama, te ograničio ulazak na manji broj ljudi.
Prilikom ulaska u prostorije Zavoda obavezna je dezinfekcija ruku i obuće.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*