Edis Smajić nakon osam godina napustio Slobodu

Nakon dugog niza godina provedenog u crveno crnom dresu, Edis Smajić je od danas slobodan fudbaler.

Svoju karijeru je počeo u najmlađim selekcijama Slobode iz Tuzle i od tada, 2012, godine i pionirske selekcije, do danas je odigrao 145 utakmica i postigao je ukupno 51 gol.

Nastupajući za Slobodu uspio se izboriti za pozive selektora omladinskih reprezentacija. Debitovao je kod selektora Zorana Erbeza u U15 reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Odigrao je dvije utakmice i postigao je tri gola. Kasnije su ga u reprezentativne selekcije pozivali Sakib Malkočević, Toni Karačić, a posljednji poziv je dobio od selektora Vinka Marinovića za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Odigrao je ukupno 26 utakmica i postigao je ukupno 9 golova.

“Tokom razgovora, osjetila se zasićenost i klub nije želio stojati na putu u razvoju fudbalera koji se dugi niz godina borio za Slobodu, te je na kraju, kao najbolje rješenje za fudbalera i klub, dogovoren sporazumni raskid saradnje na način da je Smajić oprostio dugovanja, a Sloboda neće praviti probleme svom bivšem fudbaleru prilikom narednog transfera. Nakon Slobode, Smajić će najvjerovatnije karijeru graditi u inostranstvu”, objasnili su iz tuzlanskog kluba.

Bio je član generacije koja je nastupala za Slobodu, na stotu godišnjicu kluba, a protiv Dinama iz Zagreba, na proslavi jubileja upisao se u listu strijelaca.

“Na svemu prikazanom se zahvaljujemo Edisu Smajiću i želimo mu sreću u nastavku njegove karijere”, saopštili su iz FK Sloboda.

(SCsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*