Vijeće ministara razmatra informaciju o kretanju makroekonomskih pokazatelja

Vijeće ministara BiH bi danas na sjednici trebalo razmatrati Informaciju o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar – oktobar 2014. godine.

Trebala bi biti razmatrana i Informacija o konačnosti presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Azra Zornić protiv Bosne i Hercegovine i obavezi BiH za donošenje akcionog plana za provođenje presuda Azra Zornić protiv BiH i Sejdić i Finci protiv BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe Prijedlog odluke o odobravanju projekta nabavke i izgradnje objekata za regionalne centre i Centralni ured Uprave za indirektno oporezivanje BiH i izgradnje i rekonstrukcije graničnih prijelaza.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o utrošku grant sredstava za realizaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblastima zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite u BiH za 2013. godinu kao i Informacije o implementaciji JICA projekta „Međunarodni turistički koridor Hercegovine i zaštita okoliša“ za 2014. godinu.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Analitički izvještaj o provođenju Akcionog plana za djecu BiH 2011 – 2014., te Polugodišnji izvještaj o napretku (praćenje provođenja Revidiranog akcionog plana 1 Strategije reforme javne uprave u BiH Ureda koordinatora za reformu javne uprave za period januar – juni 2014. godine).

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.