Vatrogasna jedinica Tuzla novu godinu započela povećanim brojem intervencija

Ono što karakteriše 2014. godinu kada je u pitanju rad Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla, je preko 700 intervencija, među kojima su i intervencije u toku prošlogodišnje prirodne nesreće. Pune ruke posla vatrogasci imaju i na početku 2015. godine.U proteklih 12 dana imali su već 20 intervencija.Jedna od njih je i nedavno gašenje požara na objektu sale za sport Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole Tuzla.

Rad vatrogasne službe u zimskim danima, osim snijega i poledice, dodatno otežavaju i nepropisno parkiranje automobila na pojedinim lokacijama u gradu.

Gašenje dimnjaka i kontejnera, aktivnosti su koje gotovo svakodnevno, posebno zimi, obavljaju tuzlanski vatrogasci i uglavnom nastaju nesavjesnim ponašanjem građana.

I u novu godinu Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla ulazi spremna. Ispraćaju dva radnika u penziju, na čije mjesto će doći nova dva. Potrebe za radnim osobljem ima još  ali se nadaju da će u ovoj godini, uz radnike, dobiti i nešto od nove opreme koja je neophodna za svakodnevni rad vatrogasaca.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*