Davor Bernardić se povlači s mjesta predsjednika SDP-a u Hrvatskoj

Davor Bernardić je na konferenciji za medije nakon Predsjedništva SDP-a najavio svoje povlačenje te hitno sazivanje izbora za sve rukovodeće funkcije u ovoj političkoj opciji.

On je kazao kako SDP vode ljudi koji snose odgovornost za svoje poteze i rezultate koji iz toga proisteknu.

SDP će u narednom periodu voditi Zlatko Komadina, a Bernardić je kazao kako se neće kandidirati na novim izborima za lidera stranke.

“Svjesni smo odgovornosti, ne bježimo od toga”, kazao je on te naglasio da nije podnio ostavku jer stranka ima takve institucije koje preispituju rezultate svih izbora i usmjeravaju stranku dalje.

Kazao je kako je predsjednik uvijek najodgovorniji, građani su tako odlučili.

“SDP ide dalje. Mislim da je imenovanje Komadine za v. d. najbolje rješenje sada, već smo imali ovakvu situaciju. Ne krivim nikoga u stranci, građani su odlučili”, izjavio je.

SDP je na jučerašnjim izborima zabilježio loš rezultat i sa 41 mandatom daleko su od očekivanja, ali i anketa koje su im davale čak 15 ruku više.

Bernardić je najavio dolazak na konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora, ali nije želio potvrditi “konzumiranje” svog četverogodišnjeg mandata. Nije želio precizirati nastavak svoje političke karijere, kao ni nasljednika u SDP-u.

“Ja ću ostati odvjetnik istine, borac protiv nepravde. Nastavit ću ukazivati i upozoravati na korupciju u našem društvu”, zaključio je.

(Klix.ba)


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*