Beograd, Srbija - 08. juli 2020:Demonstranti koji protestuju ispred Skupštine Srbije zbog uvođenja policijskog časa sukobili su se večeras ponovo sa policijom, zbog čega je policija bacila suzavce i počela da juri okupljene ( Milos Miskov - Anadolu Agency )

Beograd: Policija uz primjenu sile rastjerala demonstrante

Policija je oko dva časa poslije ponoći rastjerala demonstrante koji su protestovali u Beogradu zbog ponovnog uvođenja policijskog časa, a pripadnici policije su primjenjivali i silu.

Više hiljada građana je protestovalo ispred Skupštine Srbije, a nakon višečasovnog protesta, policija je rastjerala okupljene suzavcima, ali i moglo se vidjeti kako masovno tuku okupljene pendrecima.

Na terenu je bila Specijalna antiteroristička jedinica.

Više demonstranata, ali i policajaca je povrijeđeno tokom nereda u centru glavnog grada, a bilo je i privođenja demonstranata, ali i sveštenika.

U toku večeri, zapaljeni su i kontejneri, policijska vozila, demonstranti su upali u Skupštinu na kratko, a pripadnike policije su gađali kamenicama, flašama i jajima.

Saobraćaj u okolnim ulicama je bio zaustavljen.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je najavio da će od petka od 18 časova do ponedjeljka u pet časova ujutru biti uveden policijski čas, odnosno zabrana kretanja, a zbog loše epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*