Krizni štab Srbije: U Beogradu neće biti policijskog sata, donesene su druge mjere

U Beogradu neće biti policijskog sata tokom predstojećeg vikenda, odlučili su nadležni. Ali, pojedine restriktivne mjere neće izostati. Srbijanska premijerka Ana Brnabić poručila je da je sjednica Kriznog štaba bila duga i da je na njoj razgovarano o kritičnoj situaciji u Beogradu te eventualnom povratku mjera koje su bile na snazi u martu ili aprilu, piše dnevni list Blic.

Kako je kazala, dogovor je bio da se ne donose mjere za cijelu Srbiju, već da fokus bude na dijelovima zemlje gdje je situacija nestabilna. Neke restriktivne mjere neće izostati.

“Prva mjera za Beograd je potpuna zabrana javnog organizovanog okupljanja za više od deset ljudi na otvorenom i zatvorenom. Sve prodavnice i tržni centri bit će zatvoreni od 21 do 6 sati”, kazala je Brnabić.

Podsjećamo, najava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića od prije nekoliko dana da će ponovo biti uveden policijski sat zbog pandemije koronavirusa je bila povod za žestoke proteste u ovoj državi. Nakon protesta Vučić je izjavio da će konačnu odluku donijeti epidemiolozi.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*