Amina Kajtaz nakon nagrade Miss sporta Hrvatske: Drago mi je, ali ja sam sportistkinja

Bh. plivačica Amina Kajtaz sinoć je izabrana za Miss sporta Hrvatske, a kako kaže, bila joj je čast i zadovoljstvo biti u takvom društvu i na kraju ponijeti tu laskavu nagradu. Kajtaz našla u finalu među ukupno 13 djevojaka koje se bave različitim sportovima, od gimnastike, preko atletike, nogometa, stonog tenisa pa do plivanja. a na kraju je kruna pripala upravo njoj. Dan nakon što je dobila ovo laskavo priznanje, Amina kaže da je to bila sjajna prilika da upozna neke nove cure s kojima će, nada se, razviti prijateljstvo.

“Što se tiče izbora za miss, s obzirom na to da su odgođene Olimpijske igre, odlučila sam da ću prisustvovati na ovoj manifestaciji i biti dio Miss sporta Hrvatske. Mislim da je to jedno divno iskustvo i znači mi zbog toga što sam upoznala nove cure, živim u Zagrebu već tri godine i imam puno obaveza i nemam puno prilike da se družim s ljudima i upoznajem nove prijatelje. Ovaj izbor mi je donio upravo to, tako da ćemo sigurno nastaviti naše druženje, a posebno iz razloga što većina njih živi u Zagrebu”, kaže Amina.

Amina ipak smatra da se ovim neće baviti u budućnosti jer, kako kaže, u njenom hodanju i oblačenju vidi se da je sportski tip, a ne model.

“Lijepa nagrada, lijepa manifestacija, stvarno sam zadovoljna svime, ovo je novo iskustvo za mene i ne vjerujem da ću se ovim baviti u narednom periodu, što se i vidi u mom hodanju i oblačenju. Ipak, drago mi je da sam bila dio ove priče”, istakla je Amina.

Za kraj, rekla je kako je period karantina zbog pandemije koronavirusa iskoristila kako bi maksimalno radila suhe treninge te da se sada nalazi u dobroj formi.

“Što se tiče perioda u izolaciji, pronašla sam način da radim treninge na suhom, kao što su biciklizam, trčanje i ostali suhi treninzi, tako da sam u poprilično dobroj formi trenutno. Što se tiče planova za naredni period, sada nas očekuje regionalno prvenstvo ovdje u Zagrebu, a nakon toga državno prvenstvo za tri sedmice i nadam se da neće biti odgođeno. Ove godine smo trebali imati i Evropsko prvenstvo, Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo, pa se nadam da će se situacija s koronavirusom smiriti i da ćemo uspjeti održati ova takmičenja čim je prije moguće”.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*