Grupacija poslodavaca TK osudila diskriminatorsku odluku Vlade RH o ograničenom ulasku BH državljana u tu zemlju

Grupacija poslodavaca TK najoštrije je osudila sramnu i dikriminatorsku odluku Vlade Republike Hrvatske koja se odnosi na ograničen ulazak građana Bosne i Hercegovine koji posjeduju bh pasoš.

Pozvali su Vladu Republike Hrvatske da dikrimininatorsku odluku hitno stavi van snage a najkasnije u roku od tri radna dana od dana ovog saopćenja.

Ukoliko Vlada R Hrvatske ne povuče diskriminatorsku odluku u ostavljenom roku Grupacija poslodavaca TK zahtijeva od Vijeća ministara uvođenje recipročne mjere za pojedince koji u Bosnu i Hercegovinu ulaze sa hrvatskom putovnicom, pozivaju poslodavce iz TK i cijele BiH da u znak protesta, bar na kraći vremenski period, prekinu poslovnu saradnju sa firmama iz R Hrvatske, zatim građane da u znak protesta, na kraći vremenski period, bojkotuju kupovinu roba porijeklom iz R Hrvatske.

Grupacija poslodavaca TK apeluje na svijest i savjest  BH javnosti da u nadolazećim vremenima bojkotuju odlazak na odmor i posjete turističkim destinacijama u RH. Takođe, izražavaju nadu da će vlada Hrvatske u ostavljenom roku povući sramnu i diskriminatosrku odluku i omogućiti svim državljanima bih nesmetan ulazak u tu zemlju.    

(RTV7)                                                                           

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*