Svi igrači i stručni štab FK Mladost DK stabilno

Devet igrača, šef stručnog štaba i direktor FK “Mladost” Doboj-Kakanj trenutno borave u karantinu, nakon što je testiranjem otkriveno prisustvo koronavirusa unutar ovog sportskog kolektiva.

“Svi naši igrači i članovi stručnog štaba koji su pozitivni na koronavirus nemaju nikakvih izraženijih simptoma. Nalazimo se u fazi retestiranja kako bismo bili sigurni da je karantin djelovao povoljno na zdravstvenu sliku, odnosno da je došlo do ozdravljenja. Već nam je pristigao jedan negativan retestiran nalaz, tako da očekujemo identičan razvoj situacije u pogledu ostalih igrača tokom narednih dana. Ukoliko se navedeni pozitivni trend nastavi, već krajem ove sedmice bi moglo doći do izlaska iz karantina i vraćanja uobičajenim aktivnostima i klupskim obavezama. Moram istaći da niko od bližih kontakata i porodica zaraženih nije pozitivan na koronavirus””, kazao je direktor Mladosti Enes Bistrivoda.

“Postupili smo odgovorno i blagovremeno započeli sa procesom izolacije”, dodaje.

“Ključna poru iz svega jeste da je nužno zadržati odgovoran preventivan pristup i ne dozvoliti da se osobe kod kojih se utvrdi prisustvo koronavirusa nakon ozdravljenja posmatraju drugačije. Još jednom ponavljam da u našem slučaju nisu izraženi nikakvi simptomi, niti je došlo do širenja koronavirusa na bliske osobe. Kada je riječ o daljnjim aktivnostima kluba, mi ćemo se nakon uspostave povoljnije epidemiološke situacije vratiti redovnim aktivnostima i pripremama, te pokušati što spremnije i ambicioznije dočekati početak Premijer lige BiH”, dodaje Bistrivoda.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.