Održana komemoracija povodom smrti Muhameda Mujkanovića

Pjesmom “Bili smo skupa jednu noć“, počela je danas je u Tuzli komemoracija Muhamedu Mujkanović, poznatom bh. intepretatoru sevdalinki koji je nedavno preminuo u 74. godini.

– Muhamed Mujkanović je, doista, u srcu nosio sevdalinku i na sve nas, na svoj osoben način, prenosio njenu neopisivu ljepotu. Bh. scena ostala je bez još jednog interpretatora bosanske sevdalinke i sjajnog izvođača i autora novokomponovane narodne pjesme – istakla je u svom obraćanju etnomuzikolog Enisa Hajdarević Šojko.

Smatra da će vrijeme pokazati koliki je to gubitak, kao što će i pokazati i potvrditi “vrijednost onoga što nam je za života dao i ostavio istinski narodni umjetnik”.

Ramiza Milkunić, predsjednica Udruženja estradnih izvođača Tuzlanskog kantona, kazala je za Mujkanovića da joj je bio drug, saradnik ali i savjetnik kad je u pitanju njegovanje sevdalinke.

– Sve ove godine našeg zajedničkog rada protkane su vrhunskom umjetnošću, a posebno brigom o porodici i našim najmilijim. Neizmjeran si doprinos dao svim izvođačima, svim muzičarima koje si poznavao i koji su te poznavali za šta ti se zahvaljujemo i zbog toga ćeš vječno živjeti u našim srcima – istakla je Milkunić.

Na komemoraciji su se prigodnim govorom obratili i Kadira Demirović, predsjednica UG “Sevdalije“ Tuzla, Semir Fejzić, direktor BKC Tuzla i Jasmin Imamović, gradonačalnik Tuzle.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*